Nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen 2013 bekend

De nieuwe Hollands Next top konijnen, hoenders, sier- en watervogels, sierduiven, cavia’s, kleurmuizen, serama’s en oorspronkelijke duiven zijn bekend!

Op de 38 e Jeugdbondsshow Laren, 21 september 2013 gingen de jeugdige inzenders de sportieve strijd met elkaar aan. Vol bewondering werd de keuring beoordeling van eigen dieren als die van de mede fokkertjes gevolgd. Welk dier zou als mooiste bekroond worden?

Tijdens de finale van It’s Showtime, het thema van de dag, werden de kampioenen op een reusachtig showpodium bij gestaan door een showballet, gehuldigd.

De kampioenen zijn:

Fraaiste sierduif:         Briony Winkel met een Oosterse Roller

Fraaiste hoen:              Kevin van Vianen met een Brahma

Fraaiste dwerghoen:   Combinatie Lamberink met een Antwerpse Baardkriel

Fraaiste serama:         Alex Bekker

Fraaiste lachduif/Diamantduif: Yvonne Velten met een Diamantduif, wildkleur

Fraaiste kalkoen:          André Biemans met een Blauwe Kalkoen

Fraaiste oorspronkelijke watervogel: Danny Holterman met een Versicolortaling

Fraaiste gedomesticeerde watervogel: Daan Buitenhuis met een Kwaker

Fraaiste konijn:           Johan Knoppert met een Pool roodoog

Fraaiste cavia:             Lisa Beltman met normaal haar- goud cavia, predicaat U !

Fraaiste kleurmuis:    Pieter Kraaijeveld

De best presterende vereniging en dus winnaar van de verenigingsbeker : De Eendracht uit Rijssen. De tweede prijs ging naar de Merwe Zoom uit Hardinxveld-Giessendam en de derde prijs was voor Sport Verdelt uit Oldebroek.

De complete prijslijst en catalogus volgt zsm op deze site.

Maar er waren nog meer prijzen. Onder leiding van Anja Schönfeld en Andrea van Sonderen werd de eerste officiële KLN Konijn-Hop demonstratie gegeven. Nadat de kleurrijke hindernissen waren opgezet gaven een drietal jonge dames met hun springende konijnen een beeld van deze nieuwe tak van sport welke nu ook door KLN in Nederland is geïntroduceerd. Anja en Andrea hebben een opleiding gevolg en zijn nu erkend trainer en scheidsrechter.

Hierna was het de beurt aan keurmeester H. Timmer. Hij kreeg de volle aandacht met zijn uitleg over het mini kipje, de Serama. Vervolgens konden in de gezamenlijke stand van de beide Serama’s clubs verder informatie vergaard worden.

Met zang en dans werd It’s Showtime afgesloten. Moe en voldaan vertrokken vele auto’s en een touringcar vol ouders en kinderen huiswaarts. Glitter en glamour verdween uit de manege en grote tracktoren en wagen reden binnen voor de afbouw. Een klus die om 21.30 uur was geklaard.

Tot 20 september 2014 !