Europese sferen op Landelijke Jeugdshow Laren Gld.

Met 435 ingezonden dieren door 88 jeugdleden was de Landelijke Jeugdshow Laren bij voorbaat al geslaagd. De keuring, de sfeer en de schitterende Europese styling maakten de dag tot een unieke topdag in de kleindiersport. Niemand minder dan Jan Dirk Nijkamp, voorzitter van Kleindier Liefhebbers Nederland, opende de show door het terug leggen van een land in de Europa puzzel. De keuring kon  beginnen! Spannende gezichtjes rond de keurmeesters. Hoe wordt mijn dier beoordeeld? Wie wint de strijd om het kampioenschap en welke vereniging wint de verenigingsbeker?  Er was veel te zien en te doen voor de deelnemers. Zo gaf konijnenkeurmeester Robert Meijer een workshop show klaar maken van konijnen, er was muziek, een landenbingo en een quiz waarbij de het Europese land van herkomst van bepaalde rassen moest raden of opzoeken.

Wij feliciteren alle prijswinnaars.  De nieuwe kampioenen zijn:

Fraaiste sierduif        Brunner Kropper van Brend de Maag, Laren

Fraaiste hoen`         Brahma van Nick Rechterschot, Heeten

Fraaiste dwerghoen  Barnevelder kriel van Brend de Maag, Laren

Fraaiste serama        Marith Vrugteman, Ambt Delden

Fraaiste kwartel        Japanse kwartel van Rick van ’t Goor, Harderwijk

Fraaiste konijn          Kleurdwerg van Mara van der Poel, Streefkerk

Fraaiste cavia            US Teddy van  Lotte Beltman, Rijssen

Fraaiste oorspronkelijke watervogel        Gele Boomeend van Duuk scholten, Markelo

Fraaiste gedomesticeerde watervogel     Campbell eend van Mirthe Haitink, Barchem

Verenigingscompetitie:   1e prijs Pels en Pluim Laren, 2 e prijs De Lekzoom Groot Ammers, 3e ijs H.K.S.V. Kampen en Omstreken.

Inschrijven Jeugdshow 2018 nog mogelijk tot 31 augustus

Hallo jongens en meisjes,

Vergeten om je dieren in te schrijven voor de Landelijke Jeugdbondsshow 2018 op 15 september?

We hebben de inschrijftermijn verlengd tot en met vrijdagavond  31 augustus. Dus was je nog in vakantiestemming en het vergeten? Meld dan via de digitale inschrijfmogelijkheid op deze website nog snel even je mooiste dieren aan. En wie weet ben jij straks de nieuwe Nederlandse kampioen in jou diergroep.

Kom in actie. Graag tot ziens op de JEUGDSHOW LAREN! en ontdek er ook Europa.

 

Jeugdshow Laren 2018

Zaterdag  15 september 2018 staat het weer te gebeuren, de Landelijke Jeugdshow Laren!

We kunnen niet wachten tot het zover is. Sterker nog, de jeugdcommissie heeft de startblokken voor de 2018 editie al verlaten en is op weg naar 15 september. Het thema staat in de steigers, de keurmeesters zijn gecontracteerd en er komt een AOC klasse! Nog suggesties voor nevenactiviteiten? Laat je horen.

Mis het niet en doe mee aan de 43e Landelijke Jeugdshow Laren Gld.

We zien jullie en u graag op deze zeer verzorgde complete dag. Volg ons ook op Facebook.

Nieuwe Nederlands kampioenen 2017 bekend!

De Landelijke Jeugdbondsshow was erg COOL op zaterdag 16 september! Ondanks de vele ijspegels, de binnenkomst door een ijs grot, sneeuw, sneeuwpoppen, schaatsen en ski’s waren er hartverwarmende momenten tijdens de show. Vol liefde voor hun 340 dieren werd door de jonge fokkers de  beoordeling gevolgd. Tips van de keurmeesters aan de jonge fokkers werden opgeslurpt. Het was spannend, gezellig en er was volop vertier en entertainment voor jong en oud.

Nog nooit in de geschiedenis van 42 jaar van de ‘Landelijke Jeugdkleindierenshow Laren’ gingen er maar liefst 2 nationale titels naar jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’. Nationaal kampioen bij de diergroep raskonijnen werd Justin ter Welle met een prachtige Klein Zilver. Top prestatie. Brend de Maag bracht de allermooiste dwerghoen van de gehele keuring. Zijn Barnevelder kriel werd bekroond met het zeldzame en hoogst haalbare predikaat U van uitmuntend. De Barnevelder kriel voldeed in alles aan de gestelde raskenmerken.  Alle prijswinnaars heel hartelijke gefeliciteerd !  Cool hoor.

We hopen jullie allemaal op 15-9-2018 weer te zien in Laren en met jullie iedereen die de 42e editie heeft gemist.  Kom in actie verenigingen!

De kampioenen zijn: Fraaiste sierduif, Leon Kocken met een Thuringer Witstaart, fraaiste hoen, Douwe Witteveen met een Fries hoen, fraaiste dwerghoen, Brend de Maag met een Barnevelder kriel, fraaiste serama Thijs Luiten, fraaiste lachduif Marith Vrugteman, fraaiste oorspronkelijke watervogel, Rob Kolkman met een Manengans, fraaiste ged.watervogel, Wout van Dijk met een Pommerse Gans, fraaiste konijn, Justin ter Welle met een Klein Zilver, fraaiste cavia, Lotte Beltman met een Rex.

COOL hè!

 

Jeugdshow Laren 2017: Cool hè!

Het vraagprogramma van de Jeugdshow Laren is gereed!
Dit jaar is ons thema Cool hè! Want hoe cool is het om een dier te verzorgen en daarmee kampioen van Nederland te worden?

Wil jij kampioen worden? Bekijk dan snel het Vraagprogramma!

Wist je trouwens dat we jouw hulp goed kunnen gebruiken voor de organisatie van de Jeugdshow Laren? Geef je op via Hulp gevraagd

Bedankt voor je hulp en tot ziens op zaterdag 16 september 2017!

De nieuwe Nederlandse kampioenen Jeugdshow 2016 zijn bekend!

Jeugdshow Laren zocht en vond volop TALENT tijdens haar 41e Landelijke Jeugdbondsshow 2016.

img_5915img_5821-1

De TALENTEN kwamen uit alle windstreken naar Laren met hun mooiste dieren om te strijden om de nationale titels maar vooral om hun dierenkennis te vergroten en vooral een leuke dag te hebben. Op show werd geopend door KLN voorzitter J. Smelt. Helaas kon NBS voorzitter T. Laming niet aanwezig zijn maar met een telefoonverbinding werd contact gelegd zo openden uiteindelijk beide bondsvoorzitters de Landelijke Jeugdbondsshow 2016.

De nieuwe Nederlandse kampioenen zijn:

Fraaiste sierduif              Brend de Maag, Brunner Kropper

Fraaiste hoen                   Maarten ter Haar, Wyandotte

Fraaiste dwerghoen       Comb. Emma & Hugo Lamberdink, Antwerpse Baardkriel

Fraaiste konijn                 Wout Miskotte, Alaska

Fraaiste kleine knager   Pieter Kraaijeveld, kleurmuis

Fraaiste cavia                   Fleur Pater, Alpaca

Fraaiste serama               Alex Bekker

Fraaiste oorspronkelijke duif, Geert Jan Kolk, Birma tortel

Fraaiste oorspronkelijke watervogel, Bram Kolkman, Hottentottaling

Fraaiste gedomesticeerde watervogel; Brent Scholten, Kwaker

Beste vereniging: De Eendracht Rijssen
2e prijs Sport Veredelt Oldebroek,
3e prijs D.K.P.V. Dinxperlo.

Alle TALENTEN van harte gefeliciteerd. Bedankt voor jullie deelname, jullie hebben TALENT.

Download “Catalogus 2016” catalogus-2016.pdf – 553 keer gedownload – 53 KB

 

Download “Prijslijst 2016” Prijslijst-2016.pdf – 421 keer gedownload – 521 KB

Het is bijna zover! 17 september Jeugdbondsshow Laren

Nog nooit Naakthals hoenders gezien of juist de donzige Zijdehoenders? Zaterdag 17 september zijn zij en nog veel meer mooie en kleurrijke dieren te bewonderen tijdens de ‘Landelijke Jeugdshow Laren’. Meer dan 400 ras konijnen, hoenders, cavia’s, serama’s, sier- en watervogels laten zich dan van hun mooiste kant zien. Het thema is niet voor niets ‘Jeugdshow Laren zoekt TALENT . Uit alle Nederlandse provincies, komen jeugdleden met hun rasdieren naar de Larense St.Steffenmanege om er te strijden om de nationale titels. Wie heeft het fraaiste konijn of dwerghoen van heel Nederland? Zaterdagmiddag 17 september zullen zij het weten want dan hebben de 14 keurmeesters geoordeeld. Een spannende dag voor de jeugdige fokkertjes.

De dag begint om 09.30 uur met de officiële opening door de voorzitter van Kleindier Liefhebbers Nederland, de heer J. Smelt.

Daarna gaat de keuring van meer dan 400 dieren van start. Aan de keurmeesters de taak de fraaiste dieren te bekronen en vooral veel uitleg te geven aan de jonge eigenaren van de dieren.

Naast de prachtige dieren is volop entertainment aanwezig in de vorm van optredens. Kinderen kunnen er knutselen, schminken en lachen met clown Henk. Zo geeft Marise den Bakker, bekend van The Voice Kids en Unicef Battle een optreden. Ook de Yoshi en Frasco Pretshow van Circus Lorelly uit Vorden zijn van de partij met hun grappen en grollen. Dit en nog veel meer kinderen en dierentalent op 17 september tijdens de ‘Landelijke Jeugdshow Laren’.

De kleindierenshow is geopend vanaf 09.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is geheel gratisdsc_0494dsc_0607

 

1 2 3 6