Feest op de 45e Jeugdshow LAREN

De winnaars van de Jeugdshow Laren 2021

Hoi allemaal,

Weer een beetje bijgekomen van de enerverender Jeugdbondsshow In het Gelderse Laren?  Wij als organisatie waren wel moe hoor na een hele lange voorbereiding en dan de opbouw, de keuringsdag en het opruimen. Het was fijn om iedereen weer te zien, eindelijk was het weer feest. Een mooi kleindierenfeest, zeker met al die 260 handgemaakte kartonnen ballonnen welke de tentoonstellingshal sierden.

De 14 keurmeesters kregen ruim 430 dieren te beoordelen van  75 jeugdige fokkertjes. Het mooie is dat je de keuring live kunt meemaken en de kleurmeesters al je vragen kunt stellen. Daar leer je tenminste van.  Daarom is het meemaken van een keuring belangrijk. Je komt zoveel meer te weten dan alleen het lezen van een beoordelingskaart. Want hoe kan het dan beter en hoe bereik je dat misschien? De derde prijs ging naar de  New Hampshire eieren van Elien Verkleij, een beker met een twee erop kreeg Roald van Steinvoorn als eigenaar. De eerste prijs ging naar het setje van 3 eieren van een Barnevelder meegebracht door Noah Abbink.

Eierkeuring

Voor het eerst was er ook een eierkeuring voor de jeugd. Eierkeurmeester Conno Vlaardingerbroek kreeg 17 setjes van 3 eieren te beoordelen. En zijn uitleg en verrichtingen werden scherp gevolgd.  Iedereen wist na afloop veel te vertellen over een (broed)ei en hoe het ei er nu van binnen uitziet en wat waarvoor dient.  Weet u dat al?

Strak om 16.00 uur was de prijsuitreiking, altijd een spannend slot van de dag. Wie zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen en welke club presteerde het best met 5 aangekruiste dieren?  

De nieuwe Nederlandse kampioenen zijn:

Fraaiste sierduif: Arabische Trommelduif geelzilvergeband van Twan van Vugt

Fraaiste hoen: Welsumer, roodpatrijs van Hidde Zonnenberg

Fraaiste dwerghoen: Zijdehoenkriel buff van Lynn Hoenselaar

Fraaiste serama: Van Siem Claessen

Fraaiste kwartel: Japanse kwartel zilver wildkleur van Tim Claessen

Fraaiste oorspronkelijke watervogel: Carolina eend wildkleur van Duuk Scholten

Fraaiste gedomesticeerde watervogel: Indische Loopeend reebont van Mirthe Haitink

Fraaiste konijn: Klein Zilver van Jaëlla-Joy Vermeegen

Fraaiste cavia:  CH-teddy van Lieve Verrijdt

Fraaiste kleurmuis:  Nicky van Berkum

Fraaiste hamster: Russische dwerghamster aqouti van William van Berkum

N.K.V. Nieuwleusen ging met de wisselbeker voor beste club naar huis, de tweede plaats was voor De Lekzoom Groot Ammers en H.K.S.V.  werd eervol derde dit jaar.

Voor in jullie agenda of telefoon:  17 september 2022  is het weer zover!

Ben jij erbij?

De ereprijswinnaars!