2010: Animal Party Jeugdshow gevierd met knuffelbeesten, slingers, muziek en leerzame keuring

Al voor het 35e jaar werd door de jeugdcommissie van kleindiervereniging “Pels en Pluim Laren Gld” de Landelijke Jeugdshow Laren gehouden.

Tijd voor een feestje dus en daarom kreeg de Landelijke Jeugdshow Laren, het kleindier evenement van en voor alle jeugdige fokkertjes uit geheel Nederland, het toepasselijke thema “Animal Party”, dierenfeest. En een feest werd het!
Met veel dierenknuffels voor gehandicapte kinderen in Polen.

Knuffels voor goed doel.

De oproep aan inzendertjes en alle inwoners en kinderen van Laren en omgeving om pluche dierenknuffels af te staan voor eerst de aankleding van de tentoonstellingshal en later hiermee gehandicapte kinderen in Polen blij te maken is enorm enthousiast ontvangen. Van vele honderden dierenknuffels werd afstaan gedaan voor het goede doel. Heel hartelijk dank hier voor.
Het aantal ingeleverde knuffels overtrof het aantal levende dieren op de show. Met de meer dan 1001 knuffels werd de St. Steffenmanege aangekleed voor de “Animal Party”.

De opening

Dit jaar de eer aan Hans Puttenstein, voorzitter van KLN, om de Jeugdshow te openen. En dat deed hij voortreffelijk. Geen moeilijke of lange toespraak. Nee gewoon in duidelijke kindertaal en als muis verkleed dansend om een grote verjaardagstaart met 6 kleine muisjes.
Ook T. Laming, voorzitter van de NBS was aanwezig en sprak een aantal woorden tot het publiek en ook hij bedankte de jeugdcommissie voor haar enthousiasme waarmee de show georganiseerd wordt.

De keuring

Er waren ruim 600  konijnen, hoenders, sierduiven, cavia’s, sier en watervogels en aantal kleurmuizen te zien voor het publiek. Al vroeg waren kinderen uit alle windstreken van Nederland op pad gegaan om hun topdieren te laten beoordelen door 16 keurmeesters.
Uiteraard was het super spannend want wie mocht zich de nieuwe Nederlandse kampioen noemen in zijn diergroep? Na de eindkeuring, diverse muzikale optredens van o.a. Toevallig Harfsen, Jacorine, Mirthe en Sabine  en Joost Hento als Michael Jackson kwam dan eindelijk even na  16.00 uur de prijsuitreiking.
Voor elke deelnemer was er ter herinnering aan deze lustrum Jeugdshow een vaantje dus niemand ging zonder een prijs naar huis.

De hoofdereprijzen en daarmee de nieuwe Nederlandse kampioenen zijn:
Brend de Maag uit Laren             –  Fraaiste Sierduif
Daan Hendrix  Reuver                 –  Fraaiste Hoen
Tom Joosten Panningen              –  Fraaiste Dwerghoen
André Bieman Leusden               –  Fraaiste Kalkoen
Janita Smelt  Vriezenveen           –  Fraaiste Lachduif
Sjanine van Vianen Giessenburg –  Fraaiste Oorspronkelijke Watervogel
Arjan Teunissen Terwolde          –  Fraaiste Gedomesticeerde watervogel
Gerard Bakker ’t Harde               –  Fraaiste Konijn
Jannik Kraaijeveld Schelluinen   –  Fraaiste Cavia
Pieter Kraaijeveld Schelluinen    –  Fraaiste Kleurmuis

Vereningsbeker :  Beste gemiddelde score :  1 e prijs onder Ons, Helden en Omstreken
Op 1 na                          ;  2e prijs  K.D.S. Twello en Omstreken
Op 2 na                          ;  3e prijs  HKSV Kampen en Omstreken