Wat is de Jeugdshow Laren

De Jeugdshow Laren, wat is dat precies vraag je je misschien af. Op deze pagina staat hierover een uitleg.

De Jeugdshow Laren is een kleindierenshow. Kleindieren zijn dieren als konijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, watervogels,  enzovoorts. Tijdens een kleindierenshow wordt er per soort , door een bevoegde keurmeester, gekeken wie het mooiste dier heeft.

Het bijzondere aan de Jeugdshow Laren is dat er alleen maar dieren zijn die van jeugdleden zijn. Jonge fokkers van kleindieren ‘strijden’ dus om de prijzen.

Daarnaast is het voor de Jeugdshow Laren erg belangrijk dat de tentoonstelling een open karakter heeft. Dit houdt ook in dat je letterlijk bijna boven op de keurmeesters zit en je hen allerlei vragen kunt stellen over de dieren.

Wat is er allemaal te vinden op de Jeugdshow Laren?

Naast de keuring van de kleindieren (zo’n 400-450) zorgen we voor een boeiend en gezellig nevenprogramma, zodat je jezelf niet hoeft te vervelen. Daarbij kun je denken aan het optreden van een clown, schminken en andere dingen. Ook is de tentoonstellingshal aangekleed volgens een jaarlijks wisselend thema.

Wie organiseert de Jeugdshow Laren?

De kleindierenvereniging ‘Pels en Pluim Laren (Gld)’ heeft een aparte Jeugdcommissie, die al sinds 1974 een keuring voor de jeugd organiseert. Dit begon als een kleine show, maar door de jaren heen werd deze Jeugdshow een begrip in ons land en kreeg de Jeugdshow Laren een landelijk karakter. De afgelopen jaren hebben steeds zo’n 100 kinderen uit alle hoeken en gaten van het land meegedaan aan de Jeugdshow Laren. Onze Jeugdshow is de KLN en NBS bondsshow voor de jeugd. Win je, dan ben je met je dier Nederlands kampioen.

Wanneer is de eerstvolgende Jeugdshow Laren?

De Jeugdshow Laren is er ieder jaar weer, steeds op de derde zaterdag in september. De volgende Jeugdshow Laren is dus op zaterdag 16 september 2023 in de St. Steffenmanege aan de Verwoldseweg in het Gelderse Laren. Wil je weten hoe je de Jeugdshow Laren kunt bezoeken? Klik dan hier