Nieuwe Nederlands kampioenen 2017 bekend!

De Landelijke Jeugdbondsshow was erg COOL op zaterdag 16 september! Ondanks de vele ijspegels, de binnenkomst door een ijs grot, sneeuw, sneeuwpoppen, schaatsen en ski’s waren er hartverwarmende momenten tijdens de show. Vol liefde voor hun 340 dieren werd door de jonge fokkers de  beoordeling gevolgd. Tips van de keurmeesters aan de jonge fokkers werden opgeslurpt. Het was spannend, gezellig en er was volop vertier en entertainment voor jong en oud.

Nog nooit in de geschiedenis van 42 jaar van de ‘Landelijke Jeugdkleindierenshow Laren’ gingen er maar liefst 2 nationale titels naar jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’. Nationaal kampioen bij de diergroep raskonijnen werd Justin ter Welle met een prachtige Klein Zilver. Top prestatie. Brend de Maag bracht de allermooiste dwerghoen van de gehele keuring. Zijn Barnevelder kriel werd bekroond met het zeldzame en hoogst haalbare predikaat U van uitmuntend. De Barnevelder kriel voldeed in alles aan de gestelde raskenmerken.  Alle prijswinnaars heel hartelijke gefeliciteerd !  Cool hoor.

We hopen jullie allemaal op 15-9-2018 weer te zien in Laren en met jullie iedereen die de 42e editie heeft gemist.  Kom in actie verenigingen!

De kampioenen zijn: Fraaiste sierduif, Leon Kocken met een Thuringer Witstaart, fraaiste hoen, Douwe Witteveen met een Fries hoen, fraaiste dwerghoen, Brend de Maag met een Barnevelder kriel, fraaiste serama Thijs Luiten, fraaiste lachduif Marith Vrugteman, fraaiste oorspronkelijke watervogel, Rob Kolkman met een Manengans, fraaiste ged.watervogel, Wout van Dijk met een Pommerse Gans, fraaiste konijn, Justin ter Welle met een Klein Zilver, fraaiste cavia, Lotte Beltman met een Rex.

COOL hè!