2007: Knallend goed

Veel hoeden, dampende pistolen, wigwams, stekende cactussen, een heuse saloon en uitgeloofde beloningen. Dit was onmiskenbaar het Wilde Westen. Echt niemand kon om het thema van de Jeugdshow Laren 2007 heen.

De sfeer was op voorhand super. En dat werd gaandeweg de dag niet anders. Niet minder dan 120 jeugdleden waren dit jaar naar de Achterhoek gekomen, met in totaal 640 dieren! En ze kwamen werkelijk uit alle windstreken van Nederland. Maar liefst 11 Nederlandse provincies bleken vertegenwoordigd; Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Natuurlijk was er wederom was veel aandacht besteed aan het randprogramma, maar natuurlijk ook aan de keuring zelf. Jeugdige inzenders zaten met hun neus op de keuring en konden naar hartelust vragen stellen.

Om klokslag vier uur was het grote moment daar; de Nederlands Kampioenen Jeugdshow Laren 2007 werden één voor één opgenoemd en naar het podium geroepen. Sarah Raijmakers uit Venray, Roy Raedts uit Maashees, Amanda van Beek uit Scherpenzeel, Henk van Dorp uit Kampen, Wilco van Ruissen uit Nijkerk, Willem Jan Brink uit IJsselmuiden, André Biemans uit Leusden, Gijs Radstake uit Haarlo en Marjolein Hendrikse uit Brandwijk. De gelukkige jongens en meisjes namen de kampioenstrofeeën stralend in ontvangst en gingen natuurlijk gesierd met een prachtige cowboyhoed gezamenlijk op de foto. “Kampen en omstreken“ veroverde definitief de Verenigingsbeker.

Jeugdshow Laren 2007 bleek wederom een zeer geslaagd evenement!

Nederlands Kampioenen Jeugdshow Laren 2007:

Diergroep Ras Pred. Inzender
Sierduiven Ned. Schoonheids postduif F Sarah Raijmakers, Venray
Grote Hoenders Orpington F Roy Raedts, Maashees
Dwerghoenders Java U Amanda van Beek, Scherpenzeel
Konijnen Hollander U Henk van Dorp, Kampen
Kwartel etc. Patrijs F Wilco van Ruissen, Nijkerk
Oorspronkelijke duif: Lachduif F Willem Jan Brink, IJsselmuiden
Overige siervogels: Kalkoen F André Biemans, Leusen
Watervogels Puna taling F Gijs Radstake, Haarlo
Cavia’s Satijn F Marjolein Hendrikse, Brandwijk