Het is bijna Showtime !!

Meer dan 500 konijnen, hoenders, sierduiven, watervogels, cavia’s enz. zullen voor één zaterdag te bewonderen zijn in de Larense St. Steffenmanege. De jeugdcommissie is al maanden in de weer voor haar en jullie 38e  landelijke Jeugdshow Laren.

Geweldig dat 100 jeugdige dierenliefhebbers met hun mooiste rasdieren naar Laren komen om er te strijden om de nationale titels. Wie heeft het fraaiste konijn of dwerghoen van heel Nederland?  Zaterdagmiddag 21  september zullen we het weten want dan hebben de 16 keurmeesters geoordeeld. Spannend dus.

Zaterdag 21 september is dus de belangrijkste dag voor de jeugd in de kleindieren hobby. Nog even thuis  de konijnen  extra borstelen en de veren van poten en kammen van de kippen nog eens extra glanzend poetsen. Want wie wil er nu geen Nederlands kampioen worden?

De dag begint om 09.30 uur met de officiële opening door een mystery guest. Daarna gaat de keuring van meer dan 500 dieren van start. Uiteraard is er volop entertainment aanwezig met het thema “Its; Showtime!.

Zo staan er optredens gepland van de herenspringgroep van RGV. Zij zullen dol dwaze kapriolen op trampoline en kast uithalen. Uiteraard mag in het kader van het thema’ It’s showtime’ een echt showballet compleet met glitter outfit en reusachtige veren niet ontbreken evenals een spetterend zangoptreden. Ook informatief valt er veel te beleven. Zo zal er uitgebreid verteld worden over het fokken, verzorgen en keuren van Serama’s, een heel mooi parmantig mini kipje.

Helemaal de primeur heeft de Jeugdshow met Konijn-Hop. Een uit Scandinavië en Duitsland overgewaaide wedstrijdsport voor konijnen die over hindernissen springen. Een Nederlands opgericht demonstratie team zal deze nieuwe sport aan jullie tonen. Konijnen houden van bewegen en springen en met Konijn-Hop kunnen zij met enige training hun energie volledig benutten. Konijn-Hop dus, misschien ook wel iets voor jou.

Dus kom naar Laren, de toegang van 09.30  uur tot 16.00 uur is geheel gratis.