‘Oranje boven’ tijdens Jeugdshow Laren

Zaterdag 15 september voert de kleur oranje de boventoon tijdens de 37 e Landelijke Jeugdshow Laren. De jeugdcommissie van ´Pels en Pluim Laren Gld´ heeft dit jaar gekozen voor een kleuren thema en wat voor één, ´Oranje boven´!  Met alle grote sportevenementen zal Nederland dit jaar veel en langdurig oranje kleuren. Tijdens het EK voetbal, de Olympische Spelen in London zal de oranje gekte hoogtij vieren. Laten we duimen voor goede resultaten en gouden medailles. Ook de Jeugdshow Laren, bij uitstek het kleindieren evenement voor de Nederlandse jeugd rekent ook op dieren met topkwaliteiten. Helemaal top zou het zijn als ook jij van de partij bent. Dan hangen wij de oranje vlag uit voor je uit.

 

De Jeugdshow Laren heeft een aantrekkelijk vraagprogramma samengesteld voor haar enige doelgroep, alle jeugdleden uit geheel Nederland. Het streven is om zoveel mogelijk deelnemers met een prijs naar huis te laten gaan. Het vraagprogramma staat vanaf medio juli op www.jeugdshow.nl waar je gelijk alle wetenswaardigheden over deze Jeugdbondss how kunt lezen. Inschrijven is mogelijk via de site of door het opsturen van het inschrijfformulier. Doen hè! Wacht er niet te lang mee.

De jeugdcommissie verkeert al maanden in oranje stemming zoals jullie kunnen zien op de foto. En zoals jullie gewend zijn is het thema ook door getrokken tot de dieren. Dat betekend dat er aandacht is voor de oranje kleurigen onder hen. Diverse puur oranje of oranje getinte kleurslagen komen er onder jullie aandacht. Hoeveel oranje kleurige konijnenrassen kennen jullie? En zijn er ook oranje kippen, duiven en cavia’s?  Jullie kennen er vast wel een aantal en anders zal de keurmeester jullie er zeker over vertellen. Maar liefst 16 keurmeesters zullen aanwezig zijn om alle ingezonden dieren te voorzien van een passend en verdiend predikaat. Het mooie van de Jeugdshow Laren is dat je live bij de keuring aanwezig kunt zijn en vragen mag stellen aan de keurmeester. Mocht je nou denken, ik heb wel enige ervaring en zou wel graag willen schrijven bij een keurmeester, meld je dan aan op het secretariaat. Dat zelfde geldt als je het wel aandurft om bijvoorbeeld als aandrager te fungeren. Wat je zeer zeker durft is je in het oranje tooien die dag. Denk aan een oranje hoed, shirt, bril of pruik. Alles is goed als er maar een spoor van oranje in de outfit zit die dag.